Extensiile de gene și blefarita
Este puțin mai dificil să curățăm complet zona ochilor atunci când purtăm extensii de gene. Clienta nu primește întotdeauna instrucțiunile complete sau corecte de ÎNGRIJIRE. În cazul unei igiene incorecte sau inexistente, la baza extensiilor de gene se formează un teren de reproducere pentru acarienii Demodex.
Când există un caz concret de Blefarită, înainte să începem aplicarea extensiilor de gene, trebuie să informăm clienta că nu îi putem face întreținerea deoarece trebuie să țină un tratament iar după dispariția acestei infectii putem aplica extensiile de gene. În cazul în care clienta este suspectă de Blefarită trebuie să luăm toate măsurile de precauție: control la oftalmologie iar daca rezultatul este negativ și nu prezintă Blefarită, îi putem aplica extensii de gene.
La clientele ce poartă extensii de gene de o lungă perioada de timp, crește riscul de blefarită atunci când pașii de ÎNGRIJIRE și întreținere nu sunt parcurși corespunzător. Când clienta nu poartă extensii de gene iar ÎNGRIJIREa nu este corespunzătoare există un risc scăzut de infectare cu blefarita față de clientele ce poartă extensii de gene. Din această cauză a îngrijirii/întreținerii necorespunzătoare genele devin subțiri, fragile și se rup ușor. Dacă această problemă nu este descoperită la timp sau nu se respectă termenii de ÎNGRIJIRE și întrețunere, poate conduce la pierderea permanentă a firului de geană din cauza folicului afectat.
Cum putem combate acest lucru?
Tratarea blefaritei este adesea tulburătoare. Ea poate dura între 6 și 8 săptămâni până când simptomele dispar. Apare adesea deoarece tratamentul este oprit prematur. Tratamentul principal constă în curățarea zilnică a pleoapei și a marginii genelor.
- curățarea zilnică cu ceai din arborele de ceai, propolis, echinaceea sau smirnă au un puternic efect pentru înlăturarea demodexului. Cercetătorii au demonstrat că este foarte utila CURĂȚAREa genelor și pleoapelor zilnic, cu ceaiuri de cea mai înaltă calitate speciale pentru CURĂȚARE, asigurându-ne că această bacterie nu mai continuă să se dezvolte și dispare complet împreuna cu celelalte simptome de disconfort.
- Compresele cu apă sau ceai cald. Ochii trebuie sigilați și este cel mai indicat să aplicați compresele calde pe pleoapă. Pentru un rezultat cât mai bun le menținem pe pleoape preț de 5 minute. Acest lucru înmoaie crustele și astfel ușurează îndepărtarea lor. După înmuiere, curățați zona utilizând Dlux Lip&Eye Remover sau Apa Micelară Refectocil așa cum este descrisă și pe siteul Dlux la Secțiunea: ÎNGRIJIRE
- Lenjeria de pat trebuie spălată în mod frecvent deoarece aceasta conține materii moarte și favorizează dezvoltarea demodexului
- Lacrimile artificiale – în cazul în care aveți ochii uscați, acestea relaxează mușchiul ochiului. Pentru recomandări vă puteți adresa farmacistului.
- Antibiotice – antibioticele locale sub formă de gem sau cremă pot fi aplicate după curățarea pleoapei. Uneori prejudiciul alergiei sau infecției este atât de mare încât un tratament localizator cu antibiotic este necesar. Pentru recomandări vă puteți adresa medicului de specialitate.