Blog – Dlux Romania

News

Îndepărtarea extensiilor de gene: o procedură simplă, pas cu pas

Cu excepția operațiilor estetice, diversele operațiuni de înfrumusețare, printre care se numără și aplicarea extensiilor de gene, au nevoie, după un timp, de îndepărtare. Extensiile sunt un excelent exemplu, pentru că sănătatea genelor naturale și a ochilor pot fi ușor afectate de purtarea extensiilor de gene un timp prea îndelungat. 

Vei afla aici cât timp este sigur să le menții, cum afli că necesită înlocuire și care sunt pașii procedurii, în așa fel încât să nu deteriorezi genele naturale în proces.

1. Îndepărtarea extensiilor fir cu fir: cum afli că a venit momentul?

Îndepărtarea extensiilor de gene acasă poate fi o procedură simplă, dacă știi pașii pe care îi ai de urmat și produsele pe care trebuie să ți le procuri. Mai complicat, uneori, este să identifici momentul în care apare nevoia de îndepărtare sau înlocuire a extensiilor fir cu fir. În determinarea lui, atât aspectele ce țin de particularitățile corpului tău, cât și calitatea produselor folosite au un cuvânt de spus. 

De principiu, extensiile sunt concepute să reziste sănătos între 2 și 4 săptămâni. Dacă sunt întreținute corespunzător, durata normală poate fi prelungită cu câteva zile. Uneori, extensiile pot fi încă într-o stare impecabilă, dar să alegi, totuși, să le îndepărtezi, pentru că nu îți mai plac sau pentru că urmează să faci o schimbare de stil. Alteori, încep să cadă de la sine, una câte una, ceea ce conduce rapid la un aspect inestetic. În orice caz, dacă încep să se rasuceasca într-un mod deranjant sau dacă au crescut prea mult, ori apar iritații la nivelul ochilor, înseamnă că e vremea înlocuirii sau eliminării. 

Iată, așadar, cum momentul oportun îndepărtării extensiilor de gene variază, de la caz la caz, în funcție de produsele folosite la aplicare, modul în care au fost întreținute, precum și calitatea genelor. 

2. Îndepărtarea extensiilor de gene acasă: simplu și fără pericole

Fie că reprezintă o necesitate, fie că este o alegere, procedura presupune răbdare și atenție.

Îndepărtarea extensiilor de gene acasă poate fi ușoară și fără complicații, chiar și în lipsă de experiență, dacă urmezi cu grijă fiecare pas.

2.1. Îndepărtarea extensiilor de gene acasă: produse de care ai nevoie

Înainte de a te apuca de îndepărtarea propriu-zisă, ar fi bine să pregătești toate produsele de care vei avea nevoie, precum și un spațiu adecvat, cu oglindă, să te asiguri că ai o sursă bună de lumină (fie naturală, fie artificială) și că ai înțeles corect pașii sau că îi ai la îndemână, pentru a-ți lămuri eventualele neclarități.

Pentru îndepărtarea extensiilor de gene acasă vei avea nevoie cel puțin de următoarele produse:

  • un remover, de preferat tip crema; 
  • eyepatch-uri;
  • betigase tip microbrush, aplicatoare si o periuta mascara;
  • dischete demachiante si servetele uscate;
  • apa micelara bifazica;
  • spuma de curatare de tip Lashampoo;
  • o penseta pentru indepartarea precisa a reziduurilor;
  • un ser de hidratare si regenerare cu efect calmant.

2.2. Îndepărtarea extensiilor de gene: procedura pas cu pas

Odată pregătite spațiul și produsele necesare, precum și sursa de lumină adecvată, urmează, în mod firesc, operațiunea de îndepărtare, formată din mai mulți pași mici. 

1. Curățarea feței

Pentru că urmează operațiuni în jurul ochilor, adică cea mai sensibilă zonă a feței, este extrem de important ca tenul să fie curat, pentru a nu împinge în ochi, în timpul îndepărtării extensiilor de gene, produse cosmetice, microbi sau murdărie. Poți folosi orice demachiant și orice loțiune pe care o consideri potrivită. De regulă, pe perioada în care vrei să menții extensiile de gene pentru cât mai mult timp și într-o stare cât mai bună, nu vei folosi demachiante pe bază de ulei, întrucât acestea pot desface adezivul. Acum, însă, pentru că urmează exact această operațiune, de îndepărtare, limitarea nu mai există și poți folosi demachiantul care îți place cel mai mult. 

Există o gamă largă de produse pentru curățarea și îndepărtarea genelor, așa încât vei găsi, cu siguranță, produsele potrivite. 

2. Pregătirea genelor

Inainte de procedura de indepartare a extensiilor de gene este recomandat sa curatam ochii si tenul cu spuma de curatare special destinata purtatoarelor de extensii de gene

In continuare, aplică un eyepatch sub fiecare ochi, pentru a proteja pielea de dedesubt,. Peste el, așează un șervețel uscat, pentru a crea o barieră suplimentară și a nu permite removerului să ajungă la piele. 

3. Dizolvarea adezivului

Poți folosi, dacă preferi, un remover pentru gene: este un produs cosmetic special conceput, care acționează în circa 5-10 minute și face îndepărtarea extensiilor fir cu fir mult mai simplă și mai rapidă. Mare atenție, în aplicare, la contactul cu ochiul, pentru că substanțele componente sunt toxice. La orice senzație de arsură trebuie intervenit rapid, prin clătire cu apă din abundență, pentru eliminarea substanței. 

Dacă vei opta pentru un remover, vei constata că există trei tipuri:lichid, gel sau cremă. Diferența dintre ele te poate ajuta să alegi, așa că este bine să o cunoști. Pe lângă densitate, diferă și timpul necesar pentru a acționa: gelul este mult mai lichid și mai rapid comparativ cu crema, însă acesta din urmă este mai ușor de utilizat și mai sigur, mai ales dacă ești începătoare, pentru că ai un control mai bun, iar șansele de pătrundere în ochi sunt semnificativ mai mici. 

Și removerul (gel sau cremă) se aplică tot cu ajutorul bețișorului microbrush, iar dacă vei menține ochiul închis în acele câteva minute cât își face efectul, vei evita complet și usturimea. 

4. Îndepărtarea propriu-zisă

Daca au trecut minutele necesare, prin miscari de la baza catre varf, cu ajutorul a doua aplicatoare, stergem si indepartam extensia de geana; niciodata nu fortam indepartarea extensiei. Micile reziduuri pot fi indepartate si cu ajutorul unei pensete. Spre final putem utiliza periuta mascara pentru a ne asigura ca au fost indepartate toate extensiile de gene.

Atenție! Daca este necesar, putem adauga remover la nivel local, pentru a ne asigura ca adezivul este dizolvat complet iar indepartarea extensiei de geana se poate indeparta cu usurinta. In caz contrar, procedura va fi dureroasa si iti vei deteriora genele naturale.

5.  Curățarea ochilor

Este recomandat sa utilizezi pe doua dischete demachiante apa micelara bifazica pentru a inmuia si resturile de reziduuri ale adezivului. Pasul este crucial mai ales pentru evitarea iritatiilor si inflamatiilor ce ar putea aparea in cazul in care substantele chimice sau adezivul ar ramane pe piele. Spuma de curatare este esentiala pentru a indeparta toate reziduurile finale dar si cele uleioase din urma utilizarii apei micelare bifazice.

În final, aplică o cremă hidratantă, un ulei pentru regenerare sau alt produs favorit ori recomandat de către o persoană specializată pentru tipul tău de piele. 

Procedura poate părea complicată, însă, cu multă atenție, grijă și răbdare, se va desfășura ușor, fără pericole pentru ochi, genele naturale sau pielea din jur, iar genele naturale vor putea „respira” ușurate. 

3. Îndepărtarea extensiilor de gene: câteva greșeli comune, ușor de evitat

Uneori, în îndepărtarea extensiilor de gene se fac diverse greșeli. Iată care sunt cele mai frecvente, pentru a ști să le eviți data viitoare.

  • Nu ai răbdare ca removerul să își facă efectul. Pentru că „graba strică treaba”, dacă adezivul nu este înmuiat, riști să smulgi și genele naturale în procesul de îndepărtare a celor false. Prin urmare, aplică removerul ales și ocupă-te cu altceva în timp ce își face efectul, pentru a rezista tentației de a începe îndepărtarea mai devreme decât ar trebui. 
  • Tragi cu putere sau freci genele. Da, genele vor fi îndepărtate ca rezultat al forței aplicate, dar le vei rupe și pe cele naturale într-un proces atât de agresiv.
  • Nu ții ochii închiși. Procedura ar trebui urmată ținând un ochi închis și pe celălalt deschis, iar apoi repetată pentru celălalt. Dacă folosești remover, când vei deschide ochiul pe ale cărui gene ai aplicat produsul, vei începe să simți usturime, de aceea este important să îl ții închis. 
  • Nu folosești mănuși dacă ai manichiură și aplici un remover. Oja este sensibilă la compușii din removerul gel sau cremă, motiv pentru care este foarte important să porți mănuși dacă vrei să îți protejezi manichiura de eventuale deteriorări. 

Toate acestea sunt menite să facă dintr-o procedură complexă și, poate, anevoioasă, o experiență neutră, fără dureri, usturime sau deteriorări. 

4. Îndepărtarea extensiilor de gene: pași suplimentari, pentru sănătatea genelor naturale

Aplicarea și îndepărtarea genelor sunt proceduri ce implică utilizarea mai multor substanțe chimice. Între îndepărtarea extensiilor vechi și aplicarea unora noi, se recomandă o perioadă de pauză, în care pielea să se refacă. Sănătatea ochilor tăi este o prioritate, iar a avea grijă de ea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Pielea din zona ochilor are o sensibilitate aparte și de aceea presupune tratament special. 

Iată, așadar, ce poți face pentru genele tale după îndepărtarea celor false:

  1. Folosește un ser special pentru gene. Există multe produse disponibile pe piață, concepute pentru a ajuta la regenerarea și întărirea genelor naturale: seruri pentru gene, balsamuri sau măști pentru gene, toate conținând ingrediente active, precum vitaminele, proteinele, aminoacizii sau extractele din plante, care ajută la hrănirea și întărirea genelor.
  2. Dacă este posibil, evită machiajul pentru ochi sau acele produse cosmetice care ar putea agrava starea genelor naturale. În cazul în care trebuie să aplici produse de machiaj, alege produse de calitate superioară, hipoalergenice și evită rimelul rezistent la apă, care poate fi dificil de îndepărtat, întrucât tendința va fi frecarea, iar ea poate deteriora genele.
  3. Adoptă o alimentație sănătoasă și echilibrată. O dietă bogată în proteine, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina B, biotina, fierul și zincul, poate ajuta la promovarea sănătății și a creșterii genelor.
  4. Folosește ulei de ricin. Poate cel mai popular ingredient natural pentru îngrijirea genelor și a părului, dacă vei aplica o picătură sau două de ulei de ricin pe gene, înainte de culcare, și îl vei lăsa să acționeze peste noapte, va ajuta la hrănirea și întărirea genelor, precum și la stimularea creșterii acestora.
  5. Evită expunerea la substanțe chimice și la alti iritanți. Substanțele chimice din produsele de îngrijire a părului, fumul de țigară și alți iritanți pot afecta sănătatea și creșterea genelor. Dacă nu le poți evita, măcar limitează expunerea la ele. 

Genele lungi și cu densitate mare sunt un deziderat al multor femei, fiind un soi de standard de frumusețe. Extensiile te pot ajuta să creezi acele gene dese, lungi și curbate la care visezi, însă este extrem de important să ai grijă de sănătatea ochilor. 

Acum știi cum să procedezi pentru a fi atentă și blândă cu ochii, pentru a nu-i afecta în vreun fel, precum și ce produse să folosești și cum să îți dai seama că a venit momentul să acționezi asupra genelor vechi. 

Folosește produse de calitate, ai grijă de tine și amintește-ți mereu că frumusețea adevărată vine din interior!

Sursă foto: pexels.com.

Articole de blog similare - Dlux Professional Romania
Creșterea genelor – Ce să faci și ce să nu faci după ce ai purtat extensii?

Privirea este una dintre cele mai atrăgătoare trăsături ale unui om, dar mai ales ale unei femei, mai ales că

Tipuri de gene fir cu fir: caracteristici și metode de a alege extensiile potrivite pentru fiecare clientă în parte

În prezent, procedura de aplicare a genelor fir cu fir este una dintre cele mai apreciate și cerute de către

Vopsire sprâncene – cum alegi nuanța potrivită de henna și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi acasă pentru sprâncene ca la salon

Se spune despre sprâncene că sunt cele care ne definesc fizionomia feței. Din acest motiv, este foarte important să acorzi

Forma de sprâncene: ce trebuie să știi pentru a alege forma potrivită trăsăturilor tale

Frumusețea reprezintă un aspect de care este interesat fiecare dintre noi, întrucât aceasta contribuie mult la stima de sine și

Aplicare gene fir cu fir – ce trebuie să știi despre această metodă de înfrumusețare?

Frumusețea și încrederea de sine izvorăsc din interior, cu siguranță. Cu toate acestea este cunoscut faptul că modul în care

Laminare gene – Ce trebuie să știi pentru a avea rezultate spectaculoase

În prezent există o mulțime de proceduri cosmetice la care apelează femeile pentru a fi frumoase și a întoarce privirile

Cos de cumparaturi
Autentificare

Nu ai cont?

Wishlist
Contul meu