Adaugă in coș PRO CARD și beneficiezi de 20 % REDUCERE LA PRIMA COMANDĂ și 10% la orice achiziție permanent și multe alte beneficii.
Află mai mult

ADAUGĂ-L ÎN COȘ

GHID laminare sprancene: iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura cosmetica

Pe langa tatuarea sprancenelor (microblading), laminarea sprancenelor a devenit cea mai cautata procedura cosmetica pentru femei. Desi aceasta metoda faciala de tratament este una relativ noua, aspectul final al sprancenelor laminate este unul extrem de apreciat de catre cliente.

La finalul acestei proceduri, te vei putea bucura de sprancene bine-definite, fire de par sanatoase si un aspect armonios de durata. Astazi, iti punem la dispozitie un ghid detaliat cu tot ce trebuie sa stii despre laminarea sprancenelor: de la explicarea procedurii, pana la avantaje si indicatii pe care trebuie sa le ai in vedere inaintea inceperii acestui tratament cosmetic.

GHID laminare sprancene: iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura cosmetica

CUPRINS:

  1. Laminare sprancene - ce inseamna?
  2. Cum se realizeaza laminarea sprancenelor?
  3. Unde se poate face si cat dureaza laminarea sprancenelor?
  4. Beneficii laminare sprancene
  5. Laminare sprancene - efecte secundare si contraindicatii

1. Laminare sprancene - ce inseamna?

Cunoscuta in limbajul de specialitate ca “lifting” sau modelare a sprancenelor, laminarea sprancenelor este o procedura de indreptare a sprancenelor. Lansata initial in 2019 in Marea Britanie, laminarea sprancenelor a inceput sa fie popularizata si practicata in saloanele de cosmetica din intreaga lume.

Aceasta procedura cosmetica este indicata pentru persoanele care isi doresc sprancene pline de volum si armonios sculptate, pentru o perioada de timp mai indelungata. In aceasta situatie, laminarea iti poate face sprancenele sa para mai pline si cu un aspect mai voluminos. Totodata, laminarea sprancenelor poate fi facuta atunci cand iti doresti sa schimbi directia cresterii firelor de par a sprancenelor, din motiv estetic (lipsa firelor de par intr-o anumita zona a sprancenei). In plus, poate fi o solutie salvatoare pentru persoanele cu sprancene groase, ale caror fire pot fi mai greu de aranjat si intretinut.

Stiai ca… Laminarea sprancenelor poate adauga la lungimea firelor de par volum pana la o treime, creand instantaneu acel efect de lifting de durata?

In prezent, profesionistii din industria de beauty perfectioneaza in permanenta acest tratament cosmetic, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Acest tratament adauga lungime si consistenta sprancenelor, si va fixa firele de par pentru a crea forma perfecta. De asemenea, poti opta pentru o forma de tratament completa ce include laminarea sprancenelor si a genelor, pentru a te bucura de o estetica armonizata din toate punctele de vedere.

2. Cum se realizeaza laminarea sprancenelor?

Chiar daca este deseori confundata cu tatuarea sprancenelor, laminarea sprancenelor nu este o procedura care afecteaza permanent forma sau consistenta sprancenelor. Acest tratament non-invaziv confera sprancenelor un efect de “machiaj permanent”, fara a fi nevoie sa refaci in fiecare zi aspectul sprancenelor tale. In plus, poti alege chiar tu o forma si o nuanta preferata a sprancenelor.

Scopul acestei proceduri este sa indrepte firele de par ale sprancenelor si sa le fixeze intr-o pozitie orientata pe diagonala, in directia cresterii firului de par, astfel incat arcuirea sprancenei sa aiba o forma mai simetrica.

Insa cum te poti pregati pentru o astfel de procedura? Pentru cele mai bune rezultate, este indicat sa iti lasi sprancenele sa creasca timp de cel putin 3 saptamani inainte laminare si sa nu le tunzi. Acest lucru permite firelor de par sa creasca intr-un mod natural si sa fie cat mai lungi la momentul programarii. Asadar, lasa firele de par rebele - cele pe care le-ai smulge de obicei - sa creasca. O regula generala este: cu cat aveti mai multe fire de par, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

GHID laminare sprancene: iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura cosmetica

Daca nu stii la ce sa te astepti de la astfel de procedura, exista niste pasi concreti care sunt respectati in cazul laminarii sprancenelor.

PASUL 1. Consultatia initiala si evaluarea specialistului

La inceputul programarii, cel mai probabil vei discuta cu tehnicianul tau despre asteptarile si dorintele tale in ceea ce priveste aspectul sprancenelor. Expertul in beauty va indeparta din zona sprancenelor orice fel de makeup, poate “retusa” forma sprancenelor prin pensare si va face o evaluare a acestora. Impreuna, puteti decide daca sunt necesare alte proceduri cosmetice sau estetice dupa laminarea in sine, precum nuantarea sprancenelor si retusarea acestora. De asemenea, este recomandat sa se faca un mic test dermatologic pentru a te asigura ca pielea ta nu va reactiona la substantele chimice. 

PASUL 2. Modelarea si indreptarea sprancenelor

In aceasta etapa, sprancenele sunt periate si pieptanate in directia dorita cu ajutorul unei perii speciale. Apoi pe sprancene se va aplica pasul numarul 1, crema de lifting pe baza de keratina. Scopul acesteia este de “relaxa” firele de par, pentru ca acestea sa fie indreptate si sa le creeze impresia de inaltime. In continuare, urmeaza procesul de laminare propriu-zis. O folie de plastic va fi fixata de tehnician peste sprancene, astfel incat solutia sa actioneze asupra sprancenelor si sa rezulte forma dorita. Timpul de actiune al laminarii poate depinde de grosimea si textura sprancenelor. In general, pentru o actionare cat mai corecta, 7-15 minute sunt suficiente pentru fiecare produs aplicat. Chiar daca in aceasta etapa este posibil sa simtiti o senzatie de furnicaturi (semn ca solutia actioneaza), acest disconfort va trece foarte repede.

PASUL 3. Aranjarea si fixarea

Dupa aceea, formula de indreptare pe baza de keratina este curatata, lasand loc unor sprancene moi si usor de aranjat. Se folosesc instrumente speciale care le periaza in forma si directia dorita. La final, se aplica o solutie neutralizanta, pasul 2, care va fixa si va finisa aspectul firelor de par.

PASUL 4. OPTIONAL: nuantarea si “finisarea” sprancenelor

Daca ai ajuns la pasul acesta, felicitari! Sprancenele tale au fost acum laminate cu succes! La aceasta procedura mai poti adauga o nuantare rapida daca consideri ca firele de par sunt prea decolorate, sau doresti mai mult volum. Totodata, daca doresti sa scapi de firele de par care strica forma sprancenei, acestea pot fi indepartate cu ajutorul unei pensete sau prin epilare cu ceara. 

PASUL 5. Aplicarea uleiului pe sprancene

La finalul sedintei, de regula, se poate aplica pe sprancene o cantitate mica de ulei special conceput pentru pielea sensibila a tenului (Keratin Vitamin Intensive cream). Acest ulei are rol de a hidrata firele de par, de a netezi pielea si de a proteja impotriva iritatiilor. Pe langa faptul ca sprancenele tale au acum o forma armonioasa, acestea vor dispune si de un luciu fabulos!

DE STIUT! Durata timpului petrecut la salon depinde de mai multi factori. Timpul total al laminarii sprancenelor este undeva la 30 - 40 de minute, iar rezultatele sunt de durata. Daca doresti sa adaugi proceduri suplimentare - cum ar fi nuantarea si epilarea cu ceara a sprancenelor -, ar trebui faci o programare de 45 de minute sau chiar 1 ora.

 3. Unde se poate face si cat dureaza laminarea sprancenelor? 

Laminarea sprancenelor este acum oferita in numeroase saloane de infrumusetare, cabinete de dermato-cosmetica si saloane de machiaj permanent. Cel mai simplu mod de a gasi un un specialist in laminare cosmetica a sprancenelor si genelor este sa faci o cautare rapida pe Google. De cele mai multe ori, poti gasi imagini cu lucrarile lor anterioare si sa vezi modul de lucru si rezultatele procedurii. 

In ceea ce priveste durata acestei proceduri, profesionisti din industria cosmetica afirma ca laminarea sprancenelor poate tine de obicei intre 4-6 saptamani. Acest termen poate fi influentat de consistenta sprancenelor, de expunerea la diferiti factori (caldura, apa) si de produsele de laminare utilizate.

De asemenea, se recomanda ca perioada de asteptare intre sedinte sa fie de cel putin 1 luna, inainte de a reface procedura. Acest lucru permite firelor de par sa isi recapete forma si consistenta, si in final sa revina la normal. Daca repetarea procedurii este facuta mult prea devreme, acest fapt ar putea provoca diverse efecte neplacute: deteriorarea firelor de par, asimetrii la nivelul sprancenelor, iritatii la nivelul pielii etc.

GHID laminare sprancene: iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura cosmetica

 4. Beneficii laminare sprancene 

Aceasta procedura vine la pachet cu o serie de beneficii atat estetice, cat si cele ce tin de viata de zi cu zi:

  • Laminarea sprancenelor poate imbunatati aspectul estetic al sprancenelor: le poate conferi volum, grosime si un aspect mai plin.
  • Poate ajuta la camuflarea unor anumite imperfectiuni, poate conferi o forma armonioasa si poate corecta firele de par care pur si simplu nu se vor aranja de la sine.
  • Spre deosebire de microblading, laminarea sprancenelor nu implica indepartarea firelor de par in moduri care pot cauza disconfort sporit.
  • Laminarea sprancenelor este o investitie care se poate scoate in timp, intrucat nu va mai trebui sa investesti bani in produse tip gel pentru sprancene sau alte instrumente cosmetice speciale cu care iti poti crea o forma (costuri suplimentare).
  • Obtinerea unui aspect de “machiaj permanent” a sprancenelor iti poate face viata mai usoara si poti economisi timp, deoarece nu va trebui sa iti faci griji cu privire la conturarea sprancenelor cu un creion dermatograf sau machiaj, pret de cateva saptamani bune.
  • Procedura este extrem de rapida, sigura si dureaza mai putin de o ora. 
  • Daca faci aceasta procedura la salonul de cosmetica, vei primi sfaturi profesionale de ingrijire a sprancenelor post-laminare cum ar fi: evitarea expunerii la lumina soarelui sau a contactului cu apa timp de 24 de ore după tratament, evitarea produselor anti-imbatranire timp de 3 zile dupa tratament si a exfolierii, hidratarea sprancenelor cu ajutorul unui ulei natural in fiecare zi etc.

 5. Laminare sprancene - efecte secundare si contraindicatii 

Laminarea sprancenelor este o procedura complet non-invaziva, deci se poate considera ca o procedura de rutina complet sigura. Desi laminarea sprancenelor nu este la fel de agresiva ca tatuarea pielii sau cu alte proceduri asociate, exista totusi cateva efecte secundare de care ar trebui sa fii constienta inainte de a opta pentru acest tratament. Astfel de riscuri sunt asociate, in principiu, cu iritarea pielii produsa de utilizarea de substante chimice. Acestea se pot manifesta ca:

  • Roseata la nivelul pielii;
  • Mancarime;
  • Peeling (descuamarea pielii)
  • Umflaturi sau mici denivelari in jurul sprancenelor;

Unele efectele secundare se pot sesiza sub si deasupra sprâncenelor, dar uneori pot afecta si pleoapele: clipiri mai dese, senzatie de musculatura intinsa etc. In general, aceste simptome vor trece de la sine in urmatoarele 24-48 de ore, fara a necesita ajutor medical specializat

In ceea ce priveste contraindicatiile, laminarea sprancenelor nu este recomandata pentru persoanele care au:

  • Rozaceea (afectiune dermatologica care presupune inrosirea pielii din zona fetei)
  • Piele sensibila;
  • Eczeme de orice tip;
  • Avut cazuri de manifestare a dermatitei de contact;
  • Urmat un tratament dermatologic si au folosit creme de fata prescrise de medici. 

La fel cum efectuarea unui proces chimic (precum vopsirea parului) poate provoca uscarea si deteriorarea acestuia, o laminare slab executata a sprancenelor ar putea afecta sanatatea firelor de par. Produsele folosite in timpul acestei proceduri provoca treptat uscarea și deteriorarea părului sprâncenelor din cauza unei substanțe chimice numite tioglicolat de amoniu , care descompune legăturile din păr. Probabilitatea ca acest lucru sa se intample este mai mare daca repeti acest proces prea des, sau inainte de termenul de 4 saptamani dedicat vindecarii zonei respective.  

O alta problema care apare in urma unui tratament neadecvat laminarea a sprancenelor este iritarea sprancenelor si a pielii din jurul acestora. Acest lucru se intampla atunci cand substantele chimice utilizate in timpul procedurii sunt lasate prea mult timp. De aceea, pentru a evita aceste riscuri, este foarte important sa alegi un salon de cosmetica profesional, cu personal special instruit pentru astfel de proceduri complexe.

GHID laminare sprancene: iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta procedura cosmetica

Asadar, vrei ca sprancenele tale sa arate uimitor pentru o perioada mai lunga de timp? Acest lucru este posibil cu ajutorul laminarii profesionale a sprancenelor. Acum ai toate informatiile pentru a face o alegere informata in ceea ce priveste experientele de ingrijire si infrumusetare a sprancenelor tale.

Articole de blog similare - Dlux Professional Romania

Produs adăugat la favorite.