Se spune despre sprâncene că sunt cele care ne definesc fizionomia feței. Din acest motiv, este foarte important să acorzi atenție aspectului lor pentru că îți pot schimba extrem de mult înfățișarea. Prin vopsirea sprâncenelor ne asigurăm că au aceeași formă și culoare pentru mai mult timp. În plus, scutim timp prețios pentru că nu mai este nevoie să stăm să le conturăm în fiecare zi cu gel sau creion special pentru sprâncene.
Și pentru că dorința de a avea sprâncene perfecte tot timpul a crescut considerabil în ultima perioadă, tehnicile de vopsire a sprâncenelor au evoluat și ele. Acum sprâncenele se pot vopsi cu henna, se pot lamina sau tatua. Diferențele constau în tehnicile de realizare și, implicit, în durata și rezistența aspectului. Sprâncenele tatuate, spre exemplu, sunt mai durabile decât cele vopsite cu henna. Dar îți vom povesti în continuarea articolului despre toate tehnicile de vopsire a sprâncenelor și despre cum ar trebui să fie realizată fiecare metodă în parte.
Cuprins:
- Vopsire sprâncene – cum alegi nuanța potrivită?
- Vopsire sprâncene cu henna – pași și recomandări
- Vopsirea sprâncenelor – avantaje și dezavantaje
- Vopsirea sprâncenelor cu henna acasă – contraindicații
1. Vopsire sprâncene – cum alegi nuanța potrivită?
Procesul de vopsire a sprâncenelor nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Există un secret care te va ajuta să arăți excelent la final, și anume: alegerea nuanței potrivite. În cazul în care nu ești atentă la acest aspect, rezultatul final s-ar putea să nu te mulțumească întru totul sau chiar să ți se pară un dezastru. Indiferent de tehnica pe care o alegi pentru colorarea sprâncenelor, ține minte că întotdeauna trebuie să te ghidezi după nuanța părului, astfel încât fizionomia ta să fie într-un echilibru perfect. Totuși, culoarea ideală ar trebui să fie puțin mai închisă decât nuanța părului, însă nu cu mult, ci doar cu una sau cel mult două tonuri.
În cazul în care ai părul blond, ai la dispoziție mai multe nuanțe pentru sprâncenele tale, cum ar fi un maro auriu sau un maro deschis. Cu toate acestea, te poți orienta și către nuanțe de gri dacă îți dorești un aspect diferit. Dacă ai părul șaten, atunci te poți considera o norocoasă pentru că poți alege orice nuanță de maro îți dorești: maro deschis, închis, auriu sau ciocolatiu. De asemenea, foarte potrivite sunt și nuanțele de grafit. Dacă îți dorești un aspect natural, să știi că există un secret: amestecă vopsea maro cu vopsea neagră. Totuși, ai grijă la cantități și, implicit, la cât negru alegi să pui. În cazul în care părul tău este roșcat, poți alege cam orice nuanță de roșcat și pentru sprâncene. Iar dacă ești brunetă, va trebui să alegi ori maro închis, ori negru.
2. Vopsire sprâncene cu henna – pași și recomandări
Vopsirea sprâncenelor cu henna acasă sau la salon a fost prima opțiune care a apărut ca înlocuitor pentru clasicul creion de sprâncene. Și a rămas pentru foarte mult timp ca variantă favorită, datorită faptului că este mult mai rezistentă (cel puțin două săptămâni) și pentru că te scutește de aranjarea sprâncenelor în fiecare zi. În plus, dacă alegi această metodă te vei bucura de un aspect foarte natural, mai ales dacă optezi pentru nuanța potrivită. Deși pare un proces foarte simplu, în fapt el este unul destul de complex. Vopsirea sprâncenelor cu henna presupune efort și multă răbdare pentru că trebuie să pictezi aceeași formă la ambele sprâncene și, în plus, să îți faci o formă potrivită ghidându-te după forma feței.
Partea bună este că această vopsea henna pentru sprâncene nu se decolorează dacă te expui la soare pentru mai mult timp și nici de la apă. Pentru vopsitul sprâncenelor acasă, vei avea nevoie de mai multe lucruri, nu doar de vopsea. Te sfătuim să îți faci o listă, astfel încât să nu uiți nimic din ceea ce ai nevoie: un creion de sprâncene (cu care să îți faci conturul sprâncenelor înainte de a le vopsi pentru a-ți defini forma), pensete, o pensulă, un mic recipient și o spatulă (pentru a amesteca vopseaua și oxidantul), o pereche de mănuși, tampoane din bumbac (pentru curățarea zonelor în care ai aplicat vopsea din greșeală și pentru îndepărtarea vopselei la final) și o cremă cu o textură uleioasă pe care să o aplici atât înainte de a începe procedura, cât și după.
Vopsirea cu henna a sprâncenelor atât acasă, cât și la salon se realizează în câțiva pași simpli și după aceleași recomandări. Pentru început, asigură-te că ți-ai îndepărtat tot părul de pe față și frunte, astfel încât firele să nu se prindă de sprâncene atunci când începi să aplici vopseaua. Prinde-l într-o coadă sau pune-ți o bentiță prin care să îți dai tot părul în partea din spate. Apoi, înainte de a aplica vopseaua henna pe sprâncene, îți recomandăm să îți cureți foarte bine fața, în special de produsele de make-up. Dacă îți vei vopsi sprâncenele la salon și nu vrei să mergi nemachiată, lasă măcar zona sprâncenelor fără fond de ten, pudră sau alte produse. În cazul în care ai machiaj aplicat pe sprâncene, este posibil ca vopseaua să nu se prindă foarte bine ori să își modifice pigmentul și să nu iasă așa cum te-ai fi așteptat. Este suficient să utilizezi demachiantul obișnuit și să îți speli fața cu apă călduță.
Urmează, probabil, cel mai important pas din acest proces și anume conturarea sprâncenelor cu ajutorul unui creion special. Asigură-te că forma pe care ți-o dai sprâncenelor se potrivește cu forma feței tale și încearcă să le faci cât de asemănătoare poți. Este suficient să trasezi doar conturul și te sfătuim să nu încerci să depășești liniile sprâncenelor tale naturale, pentru că rezultatul nu va fi foarte plăcut. Vopseaua va intra în piele, însă va fi foarte vizibilă, iar acest lucru nu îți oferă în niciun caz un aspect natural. Acest pas este cel mai important, iar de cele mai multe ori este indicat să îl efectueze un specialist în cosmetică.
După ce ai terminat de conturat, poți începe să amesteci în recipient vopseaua și agentul oxidant. Nu trebuie să amesteci foarte mult, ci doar până când vezi că cele două produse se omogenizează și obții o cremă. În continuare, aplică vopseaua pe sprâncene cu ajutorul unei pensule speciale în interiorul conturului pe care l-ai făcut la început cu creionul. Îți recomandăm să începi aplicarea de la exterior spre interior; începutul sprâncenei trebuie să fie întotdeauna mai deschis, iar nuanța să se închidă de la mijloc spre coadă.
După ce ai terminat de aplicat vopseaua henna pe ambele sprâncene, nu trebuie decât să aștepți ca aceasta să își facă efectul. Timpul de așteptare începe de la 10-15 minute, însă o poți lăsa și mai mult timp în cazul în care îți dorești o nuanță mai închisă, care să dureze mai mult timp. Odată expirat timpul de așteptare, îndepărtează vopseaua cu o cotonetă din bumbac, apoi spală și curăță fața cu apă călduță și, eventual, cu un gel de curățare. La final, aplică puțină cremă peste sprâncene pentru a le defini forma. În cazul în care ți-a mai rămas vopsea, nu trebuie neapărat să o arunci. Henna este considerată a fi vopsea pentru gene și sprâncene, așa că îți poți stiliza și genele dacă nu ești mulțumită de aspectul pe care îl au.
3. Vopsirea sprâncenelor – avantaje și dezavantaje
La fel ca oricare altă procedură cosmetică, vopsitul sprâncenelor cu henna în confortul casei vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Dacă ar fi să ne gândim la avantaje, vorbim în primul rând despre o economie de bani – drumul de acasă la salon și invers plus procedura, manopera și produsele utilizate de specialist. Având în vedere faptul că îți poți cumpăra vopseaua henna de la magazin, cu siguranță economisești destul de mult pe termen lung. Apoi, ai posibilitatea de a-ți stiliza sprâncenele ori de câte ori ai nevoie și oricând dorești, fără să aștepți să se elibereze un loc la salon. De asemenea, atunci când îți faci sprâncenele acasă, în timpul în care aștepți ca vopseaua să intre în firele de păr, îți poți face treburile prin casă. Obții rezultate frumoase și durabile chiar și acasă; rezistența culorii nu diferă cu absolut nimic față de salon.
Ca dezavantaje, ne putem gândi la nemulțumirea pe care ai putea să o ai atunci când vezi rezultatul. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu îți trasezi corect conturul și dacă nu ai îndemânare atunci când aplici vopseaua pe sprâncene. Dar acest lucru nu trebuie să te descurajeze, ci dimpotrivă. Practica te va ajuta să prinzi experiență și nici nu ai nevoie de foarte mult timp până când să înveți să îți faci singură sprâncenele acasă. Oricum ar fi, nu te grăbi niciodată dacă vrei rezultate pe măsura așteptărilor. Important este să alegi o vopsea de calitate și să încerci să o testezi cu cel puțin o zi înainte de a-ți vopsi sprâncenele pentru a vedea dacă nu cumva ești alergică la vreo substanță.
4. Vopsirea sprâncenelor cu henna acasă – contraindicații
În cazul în care te întrebi cum funcționează vopsitul sprâncenelor în timpul sarcinii, să știi că medicii nu interzic acest lucru, însă le recomandă viitoarelor mămici să se informeze foarte bine înainte de a trece prin această procedură.
Vopsirea sprâncenelor cu henna nu este considerată a fi dăunătoare pentru mamă sau pentru copil, având în vedere distanța față de burtică. În plus, agentul oxidant din vopseaua cu henna nu este nici pe departe atât de puternic precum este cel pentru vopseaua de păr. Substanțele chimice din vopseaua henna sunt mult mai puțin nocive, așa că din acest punct de vedere poți să stai liniștită. Totuși, dat fiind mirosul foarte bine dezvoltat în timpul sarcinii, ți se poate face rău dacă ești foarte sensibilă. În sarcină, unele mirosuri îți pot provoca senzații de greață sau chiar stări de vomă, chiar dacă înainte de a rămâne gravidă nu aveai astfel de probleme. În cazul în care ai această problemă, să știi că există și alte opțiuni. Pe piață găsești și variante de vopsea cu un conținut mic de amoniac, ceea ce înseamnă că și mirosul este mult mai fad. Fii atentă la lista de ingrediente și evită și produsele care conțin metale grele, cum ar fi plumbul și alcool pentru că îți pot afecta pielea.
O a doua contraindicație se referă la vopsirea sprâncenelor cu vopsea de păr. Chiar dacă ți se pare că economisești timp și bani, deoarece îți vopsești părul și sprâncenele cu același produs și în același timp, să știi că lucrurile nu stau chiar așa. În primul rând, oxidantul pentru vopseaua de păr este extrem de puternic. Nu uita de faptul că pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și o poți afecta destul de mult în cazul în care scapi vopsea în zonele sensibile. De asemenea, ar trebui să te gândești și la vaporii foarte puternici care îți pot face ochii să lăcrimeze. Vopseaua de păr are altă listă de ingrediente, mult mai puternice, date fiind diferențele de structură a firelor de păr din cap versus din sprâncene. Dacă ești o fire mai sensibilă, s-ar putea ca firele de păr din sprâncene să îți cadă sau să se rărească dacă le vopsești cu vopsea de păr.
Sperăm că am reușit să îți oferim o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă vopsirea sprâncenelor cu vopsea henna. Aspectul natural este cel mai mare avantaj al acestei proceduri, așa că vopsește-ți sprâncenele cu încredere, mai ales dacă ai testat înainte culoarea și este cea care ți se potrivește perfect. În cazul în care ești pasionată de lumea sprâncenelor și mereu preocupată de acest aspect, te invităm în magazinul nostru online unde vei găsi și produse de laminare de sprâncene, care te vor ajuta să ai un look foarte îngrijit.