Adaugă la comanda ta DLUX PRO CARD și beneficiezi de 20% REDUCERE LA PRIMA COMANDĂ și 10% la orice achiziție permanent și multe alte beneficii.
Află mai mult

ADAUGĂ-L ÎN COȘ

dlux-professional-romania-laminare

În prezent există o mulțime de proceduri cosmetice la care apelează femeile pentru a fi frumoase și a întoarce privirile tuturor. Printre aceste proceduri se numără și laminarea genelor, care a devenit un trend mondial datorită efectelor benefice pe care le are. Desigur, aceste efecte depind de modul de desfășurare al întregului proces, însă dacă sunt respectați toți pașii și sunt utilizate produsele potrivite, rezultatele pot fi cu adevărat spectaculoase. Această procedură poate fi efectuată atât la salon, cât și acasă dacă ai un kit complet, special conceput în acest scop.

Citește mai departe și descoperă ce presupune laminarea genelor, de ce produse ai nevoie și alte informații utile care să te ajute să ai gene perfecte apelând la această procedură cosmetică.

Cuprins:

 1. Ce înseamnă laminarea genelor?
 2. Laminare gene pas cu pas
 3. Cât durează laminarea genelor și de ce produse ai nevoie?
 4. Avantaje și contraindicații privind laminarea genelor
 5. Sfaturi pentru gene reușite și de durată

1. Ce înseamnă laminarea genelor?

dlux-professional-romania-laminare

Procedura de laminare a genelor presupune obținerea unor gene voluminoase, arcuite și foarte vizibile pentru a scoate în evidență privirea. Laminarea genelor implică aplicarea unor substanțe care au rolul de a alinia și de a curba firele de păr și de a le face mult mai facil de aranjat.  Tratamentul se realizează direct pe genele naturale, iar scopul principal este de a îmbogăți structura firului de păr cu substanțe hrănitoare. La final, genele trebuie să fie mai voluminoase, mai curbate, mai intense ca nuanță, dar și cu un aspect natural, toate acestea însemnând că procedura a fost realizată corect.

Această procedură cosmetică este adresată celor care se confruntă cu gene uscate, deteriorate, subțiri, dar și foarte lungi și rigide. De asemenea, metoda este recomandată și celor care au genele drepte sau încurcate și își doresc să creeze un efect vizibil frumos. Indiferent de motivul pentru care îți dorești să apelezi la această procedură cosmetică, genele tale vor arăta  cu siguranță foarte bine și îți vor evidenția zona ochilor.

Tehnica de laminare a genelor reprezintă o soluție și pentru cele care nu vor să apeleze la extensii de gene artificiale, iar pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient este indicat ca procedura să fie efectuată de mai multe ori. Etapele pe care le implică laminarea genelor sunt reprezentate de curățare, hrănire, ondulare, nuanțare și hidratare, toate jucând un rol important.

2. Laminare gene pas cu pas

dlux-professional-romania-laminare

Laminarea genelor reprezintă un proces care trebuie respectat pas cu pas pentru a avea rezultatele mult dorite, motiv pentru care etapele următoare sunt esențiale:

Demachierea cu soluții speciale

Prima etapă este reprezentată de demachierea ochilor și curățarea pleoapelor și a zonei din jur de impurități. Demachierea trebuie realizată doar cu produse de calitate, special concepute în acest scop. Este foarte important ca zona ochilor să fie curată și pregătită corespunzător pentru  a avea un proces igienic și eficient.

Degresarea genelor

Următorul pas implică utilizarea unui degresant pentru degresarea genelor. Acest pas este esențial pentru pregătirea genelor pentru pasul următor. Aplicarea corespunzătoare a degresantului asigură o aderență mult mai bună a următoarelor produse care urmează să fie utilizate.

Aplicarea benzii medicale sau a plasturilor cu gel

Odată finalizate etapele anterioare, este timpul să aplici benzi adezive speciale pentru a separa genele de pe pleoapa superioară de genele de pe pleoapa inferioară. Aceste benzi sunt special create pentru astfel de tehnici și nu rănesc în niciun fel pielea sau genele cu care intră în contact.

Aplicarea loțiunilor cu ajutorul unui aplicator

În continuare, genele trebuie rulate asemenea unor bigudiuri pe benzi de silicon și fixate cu un adeziv special pentru laminare. După acest pas poți aplica vopseaua și keratina pentru a fortifica firul de par și a-l hrăni cu substanțe nutritive. Numărul de produse aplicate pe gene poate să difere de la caz la caz, însă în majoritatea cazurilor nu depășește 5, fiind utilizate diverse uleiuri și vitamine benefice pentru gene.

Scoaterea benzilor

La finalul procedurii, benzile de silicon se îndepărtează, iar genele trebuie periate în poziția dorită, deoarece așa vor rămâne pentru aproximativ 4 săptămâni, după care procedura trebuie repetată.

Fiecare pas joacă un rol important în procesul de laminare a genelor, motiv pentru care nu este indicat să sari peste nicio etapă. În caz contrar, rezultatul final poate fi dezamăgitor și cu siguranță nu îți dorești să te afli într-o astfel de situație neplăcută.

În ceea ce privește întreținerea genelor laminate, trebuie să știi că în primele 24 de ore de la laminare, nu este indicat să te demachiezi sau să permiți udarea genelor. De asemenea, aplicarea produselor de machiaj este și ea interzisă pentru a nu afecta forma și rezistența genelor. Este chiar important să ai grijă cum dormi în acest interval de timp pentru a nu deforma genele în vreun fel. Însă, după cele 24 de ore îți poți relua rutina de skincare și poți aplica produsele de machiaj dorite, având mare grijă de zona ochilor și de a te demachia corespunzător, având în vedere că pe gene se pot depune diferite impurități în timpul zilei.

3. Cât durează laminarea genelor și de ce produse ai nevoie?

dlux-professional-romania-laminare

Dacă te întrebi cât durează procedura de laminare a genelor, ei bine, o ședință ține aproximativ o oră. Important de menționat este că acest tratament are rezultate vizibile dacă este realizat timp de 3-4 luni consecutiv. În această perioadă de timp, acesta trebuie realizat o dată pe lună, fiind un tratament cumulativ, ale cărui efecte devin tot mai evidente sesiune după sesiune.

Dacă  acest ciclu de ședințe este desfășurat corect și încheiat, te vei putea bucura de gene pline și arcuite câteva luni bune. Totuși, durata genelor laminate depinde de fiecare persoană în parte, având în vedere că ciclul de creștere al genelor diferă, iar procedura trebuie repetată pentru a menține rezultatele spectaculoase odată cu trecerea timpului.

În ceea ce privește produsele necesare pentru laminarea genelor, este necesar să deții mai multe soluții și instrumente special concepute în acest scop. Important de știut este că poți achiziționa produsele de laminare gene și separat, dar și sub formă de seturi.

Pe piață există o mulțime de kituri laminare gene și sprâncene din care poți alege ceea ce ți se potrivește în funcție de procedurile pe care vrei să le desfășori la salon sau acasă. Un kit complet de laminare gene este format în majoritatea cazurilor din următoarele produse:

 • Instrument pentru laminare
 • Keratină și vitamine
 • Vopsea neagră
 • Crema de curbare
 • Cremă de fixare
 • Benzi de silicon
 • Adeziv
 • Ulei hidratant
 • Oxidant
 • Aplicatoare
 • Primer

Kiturile reprezintă în general o variantă mult mai avantajoasă, însă dacă ai nevoie doar de un anumit produs, îl poți achiziționa individual. Important de menționat este că atunci când alegi produse pentru laminarea genelor, să pui accent pe calitate și nu pe cantitate. Pentru a avea grijă de sănătatea genelor tale, dar și a clientelor tale este esențial să utilizezi soluții și instrumente profesionale, care prezintă cât mai puține riscuri posibile. Așadar, înainte de a face orice demers și investiție, fă alegeri responsabile.

Dacă nu ai experiență, nu te descuraja deoarece este mult mai ușor decât pare și foarte avantajos dacă vrei să-ți extinzi serviciile. Iată 5 motive sa iubești laminarea genelor.

4. Avantaje și contraindicații privind laminarea genelor

Fiind o procedură atât de populară era inevitabil ca laminarea genelor să nu prezinte o serie de avantaje. Printre principalele beneficii ale aplicării acestui tratament se numără:

 • Eficientizarea procesului de make-up
 • Gene puternice, cu fire groase, lungi și curbate

Dincolo de aceste aspecte pozitive, există și câteva contraindicații. Din cauza produselor folosite, deși genele nu sunt afectate, există riscul să suferi de diverse alergii în urma aplicării acestora. Din acest motiv, este bine să iei în calcul aceste aspecte și să fii prevăzătoare la fiecare procedură de laminare a genelor.

Una dintre cele mai cunoscute contraindicații este legată de vopsirea genelor, vopseaua putând fi nocivă și putând provoca diverse situații neplăcute. În cazul în care ai mai avut probleme în trecut din cauza vopselelor, este bine să eviți să îți vopsești genele. Dacă știi că ești alergică, poți chiar sări peste acest pas din procesul de laminare. Chiar dacă genele nu vor fi la fel de evidențiate, acestea vor arăta bine și îți vor pune în valoare ochii și privirea. În cazul în care nu ești sigură, poți testa produsele pe piele înainte de a le utiliza pentru a vedea dacă există sau nu reacții adverse. În plus, dacă ai suferit diferite intervenții medicale și chirurgicale care țin de zona ochilor, este mai bine să eviți laminarea genelor până ce zona nu este vindecată complet și nu prezintă alte riscuri.  

Prin urmare, laminarea genelor, precum orice alt procedeu cosmetic prezintă o serie de beneficii, dar și de riscuri care pot apărea și trebuie asumate de fiecare persoană în parte.

5. Sfaturi pentru gene reușite și de durată

Dacă îți dorești o laminare perfectă a genelor pentru ca acestea să fie rezistente și să aibă un aspect sănătos și natural, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte.

Produsele utilizate

Produsele pe care le utilizezi joacă un rol important în procedura de laminare. După cum am menționat și mai sus, calitatea trebuie să fie un factor decisiv în procesul de alegere, fiind foarte important să acorzi atenție soluțiilor pe care le aplici pe gene. Luând în considerare faptul că îți dorești să le îmbunătățești aspectul, optează pentru produse profesionale de la furnizori de încredere, deoarece piața poate fi plină de surprize nedorite.

Modul de lucru

Igiena este extrem de importantă în timpul efectuării unei astfel de proceduri cosmetice, motiv pentru care este indicat să acorzi atenție spațiului în care îți desfășori activitatea și desigur, modului în care lucrezi. Spațiul trebuie să fie cât mai curat posibil, iar dacă ai multe cliente, acesta trebuie igienizat după fiecare. De asemenea, instrumentele utilizate trebuie dezinfectate și este indicat să porți mănuși în timp ce aplici produsele și intri în contact cu genele.

Respectarea etapelor

Pentru a avea un rezultat de nota zece este important ca toți pașii pe care îi implică procedeul de laminare să fie parcurși. Singura excepție se poate face în cazul aplicării vopselei, dacă există motive întemeiate, dar în rest este recomandat să nu te abați de la indicații. În plus, ai în vedere că această procedură trebuie repetată consecutiv pentru a avea gene vizibil mai frumoase.

Întreținerea corectă

Odată ce apelezi la tehnica de laminare a genelor este imperios să le și întreții corespunzător. Așadar, ai grijă să te demachiezi corect zilnic pentru a nu favoriza apariția iritațiilor sau a altor probleme în jurul ochilor. În plus, dincolo de această chestiune, cu cât ai mai mare grijă de genele tale, cu atât acestea vor ține mult mai mult și vor arăta incredibil după fiecare procedură efectuată.

În concluzie, laminarea genelor este o procedură cosmetică destul de ușor de realizat, care nu implică niciun fel de durere și care prezintă o serie de avantaje clare. Atâta timp cât ții cont de toate aspectele menționate anterior, cu siguranță vei reuși să ai gene perfecte, atât tu, cât și clientele tale. Desfășoară-ți activitatea responsabil și bucură-te de rezultate excepționale în ceea ce privește aspectul genelor, oferind o experiență remarcabilă din toate 

Articole de blog similare - Dlux Professional Romania

Produs adăugat la favorite.

Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizator.
Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site.

{if $page.page_type == 'post'} {hook h='displayWrapperBottomInContainer'} {/if}