Extensiile de gene fir cu fir. Mituri desființate
Majoritatea femeilor nu au răbdarea necesară de a aplica extensii de gene false în fiecare zi (abia avem timp sa aplicăm o mascara sau un contur ochilor). Tocmai de aceasta, nu e nicio surpriză că extensiile de gene fir cu fir au crescut în popularitatea în ultimii doi ani. Bineînţeles, odată cu popularitatea apar şi acei „binevoitori” care lansează tot feluri de mituri\zvonuri în media sau la fiecare colţ de salon de înfrumuseţare.
Fiind un lash artist dedicat 100% acestui „stil de viaţă”, mi-am propus să luăm zvon cu zvon, răutate cu răutate şi să le desfiinţăm în cele ce urmează.
Adezivii provoacă reacţii alergice la fiecare folosire, tocmai de aceasta extensiile de gene fir cu fir nu sunt indicate!
Nimic mai fals. Un lash artist profesionist va şti întotdeauna să recomande un adeziv de calitate şi va avea grijă întotdeauna ca acesta să fie foarte bine omogenizat, să nu intre în contact cu pielea sau cu ochii.
În plus, reacţiile alergice, iritaţiile sau sensibilităţile pot apărea cu fiecare procedură de înfrumuseţare, fie că vorbim de manechiură, tratamente pentru păr sau makeup.
.jpg)
Chiar şi în viaţa de zi cu zi, reacţiile alergice sunt cauzate mult mai des de substanţe naturale: venin, polen, metale, mâncare şi substanţe organice. Orice ingredient care vine în contact direct cu corpul tău poate cauza neplăceri.
Pentru ca acestea să fie evitate, trebuie să apelaţi întotdeauna la profesionişti şi să evitaţi metodele DIY (do it yourself).
În concluzie, nota importantă în acest caz este: extensiile de gen fir cu fir, aplicate corect, NU INTRĂ ÎN CONTACT CU PIELEA TA ŞI NU CAUZEAZĂ REACŢII ALERGICE!
Adezivii conţin formaldehyda, o substanţă foarte toxică!
Fals. Fals. Fals. De trei ori. Cyanoacrylata este ingredientul principal folosit pentru adezivii de extensii de gene fir cu fir. Formaldehyda nu poate fi adăugată ca ingredient în acest caz pentru că este o substanţă gazoasă uscată, iar aceasta ar duce la compromiterea automată a adezivului. În plus, formaldehyda apare 100% natural şi nu a fost niciodată folosită drept ingredient cosmetic. Timpul de apariţie a acestei substanţe este de câteva luni, ca urmare a unui proces de descompunere moleculară.
În concluzie, timpul „petrecut” de genele false pe genele dumneavoastră nu va produce niciodată formaldehyda. În plus, orice lash artist profesionist va schimba adezivul la un interval de 30-45 de zile.
Cosmopolitan USA: Chiar şi cea mai bună tehnică de aplicare a extensiilor de gene fir cu fir va fi urmată de o degenerare naturală. La fiecare 3 aplicări, luaţi o lună de pauză şi folosiţi un tratament de regenerare a genelor
Încă o dată, mă văd nevoită să repet: aplicarea INCORECTĂ a extensiilor de gene fir cu fir va cauza degenerare, dar când aceasta este făcută 100% corect nu numai că va juca rol de asistent în întărirea genelor naturale, ci le va ajuta să fie şi mai sănătoase ca înainte.
Imediat m-am întrebat cum pot fi editorii de beauty atât de dezinformaţi şi de ce nu pun măcar logica înaintea altui raţionament.
De exemplu, atunci când extensiile de gene fir cu fir nu sunt prezente, procesul prin care trec genele naturale zi de zi este următorul: se deschide mascara, iar apoi se foloseşte periuţa pentru a trage genele, a le alungi şi a le face să stea ridicate (această procedură poate cauza stres folicul şi poate rezulta în smulgerea genelor). Ca să nu mai vorbim de faptul că de cele mai multe ori mascara poate conţine bacterii de la aplicarea zilnică (simplul fapt că se scoate şi se pune la loc periuţa în decursul mai multor luni de utilizare, obicei care duce la apariţia reziduurilor).
Şi ca bonus, de câte ori am adormit obosite venind de la job sau de la o petrecere cu mascara necurăţată?
Iar acum, să facem o comparaţie cu extensiile de gene fir cu fir aplicate: adio mascara!, iar fiecare extensie va fi unită o singură dată de geana naturală, lucru ce va pemite ciclul natural de creştere regenerare.
Vă las pe voi singure să trageţi concluzia.
.jpg)
.jpg)
Extensiile de gene pot cauza infecţii bacteriene sau fungice.
Serios? Şi eu care credeam că igiena precară poate cauza asta. Silly me!
Acum serios vorbind, orice regulă de bun simţ şi orice lash artist profesionist îţi va spune din start: igiena şi clătirea\spălarea zonei ochilor este un MUST. Nu numai că previne apariţia oricărei bacterii sau infecţii fungice, dar ajută şi la păstrarea pentru un timp mai îndelungat a extensiilor de gene fir cu fir, nelăsând grăsimea naturală să strice lookul pe care toate ni-l dorim.
În concluzie, probabil acest zvon a fost dezvoltat din perioadă de pauză a contactului cu apa de 24 de ore, imediat după aplicarea extensiilor de gene fir cu fir. După această perioadă, îţi recomand din suflet să treci la igiena ta zilnică, mai ales dacă lash artistul tău a folosit un adeziv de calitate superioară !
Probabil sunt mult mai multe mituri decât cele enumerate mai sus, dar am încercat să le acopăr pe cele mai importante. Dacă simţiţi nesiguranţă sau aveţi orice întrebare despre extensiile de gene fir cu fir, aştept cu drag comentariile voastre şi sper să le lămurim împreună!
Până atunci, smile & wink!