Adaugă la comanda ta DLUX PRO CARD și beneficiezi de 20% REDUCERE LA PRIMA COMANDĂ și 10% la orice achiziție permanent și multe alte beneficii.
Află mai mult

ADAUGĂ-L ÎN COȘ

Creșterea genelor – Ce să faci și ce să nu faci după ce ai purtat extensii?

Privirea este una dintre cele mai atrăgătoare trăsături ale unui om, dar mai ales ale unei femei, mai ales că se spune că ochii sunt o fereastră spre suflet. În ziua de azi, aceștia pot fi conturați și scoși în evidență prin diverse tehnici de machiaj, dar și prin purtarea extensiilor de gene, precum și prin o formă frumoasă a sprâncenelor. În acest fel, întregul chip pare mai luminos și mai bine proporționat apropiindu-se de anumite standarde de frumusețe.

Folosirea fardurilor, pigmenților de culoare și a genelor false au și anumite consecințe asupra tenului, care în momentele de pauză poate fi mai tern și prezinta mai multe semne de oboseală. De aceea, echilibrul și pauzele sunt întotdeauna binevenite atunci când ai apelat la diverse metode de înfrumusețare precum acestea.

Creșterea și regenerarea genelor după extensii este una dintre problemele cu care se confrunta foarte multe femei, deoarece acestea sunt foarte populare atât printre doamne, cât și domnișoare. Ce este recomandat să faci, dar mai ales, să nu faci pentru a te bucura din nou de o privire frumoasă și seducătoare bazată pe naturalețe? Află din rândurile de mai jos.

Cuprins:

 1. Creșterea genelor după purtarea extensiilor – Ce poți face?
  1. 1.1Regenerarea genelor după extensii – Metode care funcționează
 2. Regenerarea genelor – Ce să nu faci după purtarea extensiilor?
  1. 2.1 Creșterea genelor după ce ai dat jos extensiile
 3. Regenerarea genelor – Ce să nu faci după purtarea extensiilor?

1. Ce tipuri de gene fir cu fir se pot pune și care sunt caracteristicile lor?

Ce tipuri de gene fir cu fir se pot pune și care sunt caracteristicile lor?

Dacă ai purtat sau porți extensii și te gândești la o pauză, deoarece genele tale au nevoie de o creștere normală, naturală, probabil că ai auzit de mai multe metode pe care le poți folosi pentru regenerarea acestora. Cu toate acestea, unele funcționează, în timp ce altele merg mai puțin sau deloc. Însă ele depind și de mai multe lucruri. Printre acestea:

 • cât timp ai purtat extensiile;
 • felul în care le-ai îngrijit pe timpul purtării, în special dacă ai urmat recomandările tehnicianului;
 • tipul de extensii și adezivul folosite;
 • modul în care acestea au fost îndepărtate.

De cele mai multe ori, creșterea și regenerarea depind foarte mult de îngrijirea extensiilor de gene, așadar, cu cât grija este mai mare, cu atât mai mult, atunci când ai hotărât să le dai jos, firele tale naturale să fie cât mai puțin slăbite.

Pe lângă aceste aspecte este bine să ții cont și de faptul că genele naturale au propriul lor ritm de regenerare, astfel că ele oricum vor cădea făcând loc unora noi. Când această perioadă coincide cu cea în care decizi să îndepărtezi extensiile, procesul este unul cât se poate de normal. Ca idee generală, faza de creștere se poate întinde între 30 și 45 de zile.

Dar care sunt metodele de regenerare a genelor în mod natural după ce ai renunțat la extensii? Sunt mai multe soluții la care poți apela și pe care le poți alege în funcție de mai mulți parametri.

1.1 Regenerarea genelor după extensii – Metode care funcționează

Regenerarea genelor după extensii – Metode care funcționează

Există câteva soluții pentru creșterea genelor după extensii, însă prima și cea mai importantă este răbdarea, deoarece acesta este un proces destul de lent, alcătuit din 3 faze, și anume:

 • faza anagenă care durează între 30 și 45 de zile și în care genele cresc;
 • faza catagenă în care creșterea acestora stagnează și care poate dura între 15 și 20 de zile;
 • faza telogen în care genele au atins maturitatea și care durează 3 luni.

Același proces se va repeta și în cazul în care ai purtat extensii de gene fir cu fir sau de alt tip. De aceea, răbdarea este esențială. Pe lângă aceasta, trebuie să mai ții cont și de alți factori, precum:

 • mărimea genelor false pe care le-ai avut aplicate, deoarece cu cât acestea sunt mai lungi și mai grele, cu atât mai mult le pot deteriora pe cele naturale;
 • tipul de adeziv folosit și felul în care acesta a fost aplicat pe genele tale naturale;
 • îngrijirea oferita de tine acasă, felul în care le cureți și frecarea la ochi ducand atât la deteriorarea genelor false cât și alor tale.

Așadar, regenerarea genelor după extensii poate dura mai mult sau mai puțin de cele 3 luni în funcție de faza de creștere, dar și de îngrijirea pe care le-o oferi. Iată și câteva metode care funcționează:

 1. folosește produse de îngrijire a genelor de calitate, precum cele cu ingrediente care se găsesc în corpul uman în mod natural;
 2. nu brusca genele în îngrijirea lor, folosește periuțe moi, special create pentru aceste fire de par
 3. curăță întreaga zonă a ochilor cu produse delicate, naturale, precum spuma sau cleanser-ele blânde;
 4. folosește soluții precum vitamina E și uleiul de ricin care sunt cunoscute pentru efectul regenerator pe care îl au asupra firului de par.

O altă metodă de care este bine să ții cont pentru creșterea genelor în mod natural este că în perioada în care porți gene false să mergi la intervale regulate de întreținere. Astfel, firele care s-au încurcat și care pun presiune pe firele naturale să fie îndepărtate sau ași înlocuite. Aceasta nu te va ajuta doar în procesul de regenerare, ci și în a avea un aspect îngrijit și o privire pătrunzătoare.

O metodă mai puțin invazivă de a avea gene frumoase și sănătoase este laminarea. Aceasta presupune tratarea cu anumite produse, astfel încât ochii tăi să pară mai mari și mai expresivi, exact că atunci când porți mascara preferată. Poți apela la această procedură atunci când vrei o pauză de la extensii sau atunci cand genele tale naturale s-au subtiat si degradat in urma aplicarii incorecte a extensiilor de gene.

Dacă acestea sunt metodele care funcționează pentru creșterea genelor după folosirea extensiilor, sunt și unele care merg mai puțin sau nu sunt deloc potrivite atunci când îți dorești rezultate naturale de durată.

Ce să nu faci în procesul de regenerare a genelor după extensii? În primul rând nu folosi produse abrazive care să îți irite întreaga zonă a ochilor.

2. Regenerarea genelor – Ce să nu faci după purtarea extensiilor?

Regenerarea genelor – Ce să nu faci după purtarea extensiilor?

Creșterea și regenerarea genelor în mod natural sunt două etape de durată chiar și fără extensii. Atunci când apelezi la această soluție de înfrumusețare care nu este una permanentă, poate dura mai mult ca zona respectivă să își revină, de aceea primul lucru pe care nu ar trebui să îl faci este să încerci să forțezi procesul prin diverse metode. De asemenea, sunt anumite lucruri pe care nu trebuie să le faci nici după aplicarea genelor false și care afecteză structura firelor de par. Astfel:

 • pe durata purtării genelor este recomandat să nu sari peste procesul de demachiere și curățare a genelor în ideea de a evita deteriorarea acestora;
 • nu trebuie să neglijezi igiena întregii zone a ochilor, însă trebuie să acorzi atenție produselor folosite;
 • este recomandat să eviți pe cât posibil folosirea solarului, a saunei și a altor proceduri asemănătoare;
 • nu trebuie să folosești materiale dure pe gene precum dischetele sau șervețelele demachiante, fiind recomandate în schimb prosoapele din materiale naturale precum bumbacul;
 • în timpul procesului de curățare a tenului, nu trebuie să apeși pe gene pentru a le curăța.

În ceea ce privește soluțiile pe care le poți folosi pentru curățare, acestea trebuie să fie cât mai blânde și pe cât posibil create special pentru îngrijirea zonei ochilor.

Pentru că există mai multe tipuri de extensii de gene fir cu fir, iată câteva ponturi despre ce nu ar trebui să faci la aplicarea acestora astfel încât să prelungească și mai mult durata de regenerare a celor naturale:

 • nu alege extensii care nu ți se potrivesc, în special ca mărime, deoarece cu cât sunt mai mari, cu atât vor fi mai grele;
 • nu este indicat să îți dai cu rimel pe unele modele de gene false, așadar, nu face acest lucru dacă nu este recomandat;
 • nu folosi cleștele pentru întoarcerea genelor pe extensii, deoarece le poți deteriora mult mai repede;
 • nu le peria în mod agresiv sau mai mult decât este nevoie, de cele mai multe ori o dată pe zi;
 • nu sări peste intervalele de întreținere, acestea fiind necesare la 3 - 4 saptamani, in functie de tipul de ten si ritmul de crestere al genelor naturale
 • nu le purta mai mult decât trebuie sau până când acestea încep să se deterioreze și să cadă singure.

Pentru a favoriza regenerarea genelor nu îți îndepărta extensiile singură, acasă. De asemenea, intervalul în care acestea trebuie schimbate în totalitate, atunci când respecți intervalele de întreținere se poate întinde până la două luni.

Creșterea genelor după extensii depinde de mai mulți factori, printre care unul important este felul în care ai avut grijă de ele pe durata purtării celor false. De aceea este recomandat să respecți în totalitate indicațiile tehnicianului sau chiar pe cele de pe ambalajul acestora în care ți le pui singură.

2.1 Creșterea genelor după ce ai dat jos extensiile

Creșterea genelor după ce ai dat jos extensiile

Regenerarea genelor după ce ai dat jos extensiile depinde în mare măsură și de faza de creștere în care se află acestea. Deși ideală este cea în care acestea cad în mod natural, este destul de greu de prevăzut când urmează. Așadar, trebuie să te bazezi pe alte soluții atunci când vrei să ai o privire frumoasă.

Genele sunt fire de păr la fel ca cele pe care le ai și în sprâncene și chiar în cap, iar creșterea indiferent dacă ai purtat sau nu extensii depinde foarte mult de felul în care le îngrijești. În cel de-al doilea caz, atunci când le dai jos pe cele false, acestea au nevoie de puțin mai multă atenție, însă este bine să știi că nu poți grăbi procesul de regenerare, ci mai degrabă poți crea un mediu mai sănătos pentru acestea.

Cu toate acestea, există câteva trucuri care te vor ajuta în creșterea și regenerarea genelor după folosirea extensiilor, printre care:

 • așigură-te că faci o pauză suficientă pentru ca genele tale naturale să crească;
 • acordă o atenție sporită alimentației, un lucru valabil pentru întreaga ta stare de sănătate;
 • folosește diverse produse de hidratare care să te ajute să ai gene lungi naturale și sănătoase.

În ceea ce privește dieta sănătoasă, te poți baza pe o alimentație bogată în vitamine și proteine, mai ales că firele de păr le au în compoziție pe ultimele. Ouăle, peștele și alte tipuri de carne, mazărea, fasolea și năutul, ciupercile, toate sunt produse pe care le poți mânca pentru a avea gene sănătoase.

Pe lângă alimentație, există și produse de regenerare pentru gene și sprâncene cu ajutorul cărora să maximizezi efectele dietei tale.

3. Soluții pentru creșterea genelor

Soluții pentru creșterea genelor

Există câteva soluții pentru creșterea genelor, unele naturale pe care le poți prepara chiar tu acasă, dar și produse special create pentru această zonă delicată a tenului. De cele mai multe ori, ele pot fi folosite împreună pentru a obține rezultatele dorite, fiecare având avantajele sale. Astfel, cele din prima categorie sunt remedii folosite de foarte mult timp, în timp ce cele din a doua sunt formulate în așa fel încât să țintească exact problema pentru care sunt folosite.

În categoria soluțiilor naturale pentru creșterea genelor intră următoarele:

 • uleiul de ricin de care ai auzit cu siguranță ca este folosit în stimularea creșterii părului, însă aceleași beneficii le oferă și genelor;
 • uleiurile de măsline și de cocos care sunt folosite în foarte multe produse din comerț datorită acțiunii lor de hidratare;
 • vitamina E care lăsată să acționeze mai mult timp stimulează creșterea firelor de păr, datorita antioxidanților pe care îi conține;
 • ceaiul verde este și el unul din produsele pline de antioxidanți care favorizează regenerarea genelor.

Pe lângă acestea, există produse special create pentru îngrijirea genelor și a sprâncenelor începând cu cele de curățare și până la serurile pe bază de uleiuri și vitamine precum cele de mai sus, dar și de colagen, acid hialuronic și alte substanțe precum aloe vera, ginseng și arginina menite să ajute la reînnoirea foliculilor de păr.

Dacă până acum existau foarte multe mituri legate de extensiile de gene, acestea au început să fie ușor-ușor demontate de apariția produselor profesionale. Iar atunci când știi ce trebuie să faci și ce să nu faci pentru a te bucura de gene naturale frumoase și nedeteriorate, te vei bucura de o privire seducătoare și admirată de toată lumea. De asemenea, folosirea produselor potrivite pentru îngrijirea zonei ochilor va favoriza creșterea și regenerarea acestora în cel mai rapid mod.

Articole de blog similare - Dlux Professional Romania

Produs adăugat la favorite.

Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizator.
Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site.