Pana la 50% REDUCERE la produsele selectate, cu PRO CARD VEZI OFERTA

Intreaba Lash Expertul: Igiena Ochilor

Postat de Dlux 09.11.2018 0 Comentarii

Pe parcursul primilor ani în domeniul de lash making, am întâmpinat diferite situațiii neplăcute cu care nu eram familiarizată. Una dintre ele era reacția alergică sau o problemă de iritație, înroșire a pielii din jurul ochilor. 

Alina Birleanu, Lash Artist

Clientele descriau diferite simptome ce conduceau către o ’reacție alergică’, uneori determinată de către un medic specialist iar alteori determinată de ele însăși. În timp ce o clienta prezenta ameliorări după 24h în urma unui tratament, unele dintre ele așteptau chiar și 6 luni sau chiar până la un an pentru o ameliorare. Rareori, unele dintre ele prezentau o ameliorare imediată. Cum putem explica acest lucru? Pentru noi, această situație, era total dezamăgitoare, întrucât nu aveam cunoștinte medicale (nu aveam un curs absolvit de chimist sau doctor), mi-am asumat eroarea presupunând că extensiile de gene sau adezivul sunt principalii factori ai alergiei. Majoritatea clientelor erau dezamăgite deoarece nu puteau purta extensiile de gene în aceasta perioadă a alergiei. La rândul meu, am fost dezamagită deoarece ele au trebuit să treaca prin aceasta experiență neplacută și mai ales că nu le puteam ajuta.

Ca raspuns la cele de mai sus, am decis să fac o schiță a tuturor simptomelor și plângerilor și să le studiez.

„Blefarita”....un tip de infecție a ochilor. Cu cât mă documentam mai mult, cu atât descopeream răspunsuri la întrebările mele. Majoritatea clientelor au asociat acest simptom ca fiind o „alergie”.

Am fost uluită să descopăr că aproximativ jumătate din ochii lucrați ai clientelor cu extensii de gene, puteam să îi asociez cu aceasta boală.

Ce este blefarita și cum o putem recunoaște?

Este o inflamație foarte frecventă a pleoapelor. Simptomele includ mâncărime, iritație și pleoape roșii cu senzație de arsură, senzație de presiune la nivelul pleoapelor. În mod special predominant la persoanele în vârstă, această inflamație se poate declanșa din cauza ochilor uscati. Multe persoane ce suferă de blefarită experimentează o senzație de disconfort la lumină. Simptomele sunt mai puternice dimineața la prima oră. Această stare de disconfort se poate produce încă din copilărie și astfel să rămână prezentă precum o afecțiune cronică pe toata durata vieții.

 

Ce cauzează blefarita?

Această boala apare în special în prezența Demodexului (acneea acarianului ce trăiește pe firele de păr), streptococi și stafilococi. Demodex este un mic ectoparazit, care nu este vizibil cu ochiul liber, care se găsește în foliculii de păr și în glandele sebacee, în special pe suprafața pielii. Acesta poate ajunge până la 3 mm lungime. Un studiu recent arată că aceștia apar la 25% dintre persoanele ce depășesc vârsta de 20 de ani, 80-95% dintre adulti și 100% din populație ce depășesc vârsta de 70 de ani (încă nu s-au descoperit cazuri la nou-născuti). Aceste mici creaturi se tem de lumină, motiv pentru care ele sunt active doar în timpul nopții. Pe tot acest parcurs, ele se hrănesc, se duc către alți foliculi și se înmulțesc.

Demodex poate fii de 2 categorii:

  • Demodex folliculorum îl întâlnim de obicei pe foliculii genelor și se hrănește cu celulele epiteliale; putem întâlni între 2-6 acarieni pe folicul.
  •  Demodex brevis este de o dimensiune mai mică și trăiește în glandele sebacee și meibomiene. Acest acarian este practic responsabil de provocarea Meibomitei.

Ambele categorii pot cauza o infecție bacteriană datorită mizeriei ce o lasă în urmă (streptococi și stafilococi).

Factori care pot înrăutăți lucrurile:

  1.  Conjunctivita datorată contactului cu alergia
  2.  Extensiile de gene
  3.  Insomnie
  4.  Gene care cresc spre interior
  5.  Condițiile cutanate cum ar fi acnee, eczeme, rozacee, dermatită seboreică sau eczema atopică
  6.  Expunerea la soluții iritante precum fumul sau praful
  7.  Lentile de contact ce pun presiune pe ochi, ce vă îm­piedică să vedeți clar.

 

Extensiile de gene și blefarita

Este puțin mai dificil să curățăm complet zona ochilor atunci când purtăm extensii de gene. Clienta nu primește întotdeauna instrucțiunile complete sau corecte de ÎNGRIJIRE. În cazul unei igiene incorecte sau inexistente, la baza extensiilor de gene se formează un teren de reproducere pentru acarienii Demodex.

Când există un caz concret de Blefarită, înainte să începem aplicarea extensiilor de gene, trebuie să informăm clienta că nu îi putem face întreținerea deoarece trebuie să țină un tratament iar după dispariția acestei infectii putem aplica extensiile de gene. În cazul în care clienta este suspectă de Blefarită trebuie să luăm toate măsurile de precauție: control la oftalmologie iar daca rezultatul este negativ și nu prezintă Blefarită, îi putem aplica extensii de gene.

La clientele ce poartă extensii de gene de o lungă perioada de timp, crește riscul de blefarită atunci când pașii de ÎNGRIJIRE și întreținere nu sunt parcurși corespunzător. Când clienta nu poartă extensii de gene iar ÎNGRIJIREa nu este corespunzătoare  există un risc scăzut de infectare cu blefarita față de clientele ce poartă extensii de gene. Din această cauză a îngrijirii/întreținerii necorespunzătoare genele devin subțiri, fragile și se rup ușor. Dacă această problemă nu este descoperită la timp sau nu se respectă termenii de ÎNGRIJIRE și întrețunere, poate conduce la pierderea permanentă a firului de geană din cauza folicului afectat.

 

Cum putem combate acest lucru?

Tratarea blefaritei este adesea tulburătoare. Ea poate dura între 6 și 8 săptămâni până când simptomele dispar. Apare adesea deoarece tratamentul este oprit prematur. Tratamentul principal constă în curățarea zilnică a pleoapei și a marginii genelor.

- curățarea zilnică cu ceai din arborele de ceai, propolis, echinaceea sau smirnă au un puternic efect pentru înlăturarea demodexului. Cercetătorii au demonstrat că este foarte utila CURĂȚAREa genelor și pleoapelor zilnic, cu ceaiuri de cea mai înaltă calitate speciale pentru CURĂȚARE, asigurându-ne că această bacterie nu mai continuă să se dezvolte și dispare complet împreuna cu celelalte simptome de disconfort.

- Compresele cu apă sau ceai cald. Ochii trebuie sigilați și este cel mai indicat să aplicați compresele calde pe pleoapă. Pentru un rezultat cât mai bun le menținem pe pleoape preț de 5 minute. Acest lucru înmoaie crustele și astfel ușurează îndepărtarea lor. După înmuiere, curățați zona utilizând Dlux Lip&Eye Remover sau Apa Micelară Refectocil așa cum este descrisă și pe siteul Dlux la Secțiunea: ÎNGRIJIRE

- Lenjeria de pat trebuie spălată în mod frecvent deoarece aceasta conține materii moarte și favorizează dezvoltarea demodexului

- Lacrimile artificiale – în  cazul în care aveți ochii uscați, acestea relaxează mușchiul ochiului. Pentru recomandări vă puteți adresa farmacistului.

- Antibiotice – antibioticele locale sub formă de gem sau cremă pot fi aplicate după curățarea pleoapei. Uneori prejudiciul alergiei sau infecției este atât de mare încât un tratament localizator cu antibiotic este necesar. Pentru recomandări vă puteți adresa medicului de specialitate.

Curățarea extensiilor de gene

Sfaturi utile pentru cliente:

Curățarea trebuie să fie efectuată minim o dată pe zi. Trebuie îndepartată orice urma de machiaj de pe pleoapă folosind Dlux Lip&Eye Remover sau Spuma de CURĂȚARE DLUX EGF Collagen cu ajutorul periei de CURĂȚARE de la Dlux sau cu ajutorul unui microbrush. Faceți mișcări fine și verticale pe suprafața extensiilor de gene de la baza pleoapei și între gene până cand ochiul este curat. Utilizând peria de CURĂȚARE Dlux curățarea are loc în profunzime și nu afecteaza extensiile de gene. Aceasta este realizată din păr sintetic moale. După această procedură clătiți cu apă călduță și lăsați să se usuce.

După 5 minute, utilizați periuța mascara pentru aranjarea extensiilor de gene. în urma procedurii, periuța mascara poate prinde între firele de păr sintetice impurități, de aceea este foarte important să o spalati cu spumă de CURĂȚARE Dlux.

Extensiile de gene sunt foarte rezistente atunci când le acordăm ÎNGRIJIREa adecvata. Pe parcursul sesiunii de CURĂȚARE, este normal să pierdeți câteva extensii de gene. La urma urmei, în mod normal, pierdem între 3 și 20 de gene pe zi. CURĂȚAREa zilnică demonstrează că blefarita nu are nici o șansă să apară pe genele sau pleoapele noastre.

Sfaturi utile pentru stilist:

Îndepărtați orice urma de machiaj din sau de pe pleoapă cu ajutorul bețigașului microbrush prin mișcări fine sau cu ajutorul aplicatorului. Cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibată cu apă micelară tamponăm zona pentru o curățare optimă. Cu ajutorul acestui procedeu îndepărtam urmele de make-up, murdărie, praf, sebuum și piele moartă. Clătiți cu apă sterilă și lăsați să se usuce. După câteva minute, folosiți peria mascara periind genele și astfel genele și extensiile de gene cu o aderență scăzută se vor desprinde ușor. Impuritățile vor râmane prinse la baza periuței mascara. Este indicat sa spălați cu Spuma de CURĂȚARE DLUX EGF Collagen periuța mascara sau să o înlocuiți cu una noua după fiecare utilizare. Toate materialele trebuiesc schimbate sau spălate precum:  pătura ce se află pe patul de masaj, prosopul ce acoperă perna specială și șervețelele speciale pe care le folosim pentru acoperirea patului de lucru. Întotdeauna trebuie să dezinfectăm pensetele și să folosim o noua periuță mascara. Creați un kit de curătare și oferiți-l clien­telor dumneavoastră iar astfel aveti siguranța că ea utilizează produsele corecte de ÎNGRIJIRE. Nu vă dați bătute atunci când observați o clientă ce neglijează partea de ÎNGRIJIRE; continuați să îi repetați cât de importantă este igiena ochilor. Dacă prin cuvinte nu le putem convinge, le putem oferi acest articol spre citire.

 

Lasa un Comentariu